Συχνές Ερωτήσεις

Q?

Γιατί είναι σημαντική η ηλικία των κατοικιδίων μας;

A.

Είναι σημαντική διότι δε πρέπει να ξεχνάμε πως, όσο μεγαλώνουν, πρέπει να προχωράμε σε αλλαγές τόσο στη διατροφή τους, όσο και στην άσκηση και τον ύπνο τους, εάν θέλουμε να παραμένουν υγιή και ευτυχισμένα.

Καθώς μεγαλώνουν τα κατοικίδιά μας, αυξάνονται οι πιθανότητες να νοσήσουν και να εμφανίσουν παθήσεις που σχετίζονται με το είδος τους ή τη φυλή τους. Είναι λογικό πως ένας υπεύθυνος ιδιοκτήτης  κατοικίδιου, εάν γνωρίζει τη φυλή και την ηλικία του σκύλου ή της γάτας του, μπορεί εύκολα να αποφύγει και να είναι σε επιφυλακή για συμπτώματα κατάπτωσης πριν αυτά καταλήξουν να είναι πρόβλημα.

Q?

Εχετε αμφιβολίες για την ηλικία του κατοικιδίου σας;

A.

Εάν το κατοικίδιό σας είναι πρώην αδέσποτο ή το υιοθετήσατε από κάποιο καταφύγιο και δεν είστε απολύτως βέβαιοι για την πραγματική του ηλικία, οι κτηνίατροι και οι επαγγελματίες του χώρου έχουν διάφορα μέσα για τον υπολογισμό της. Μην ξεχνάτε να απευθύνεστε στον κτηνίατρό σας και στους βοηθούς του για ό,τι αφορά τον υπολογισμό της ηλικίας του κατοικιδίου σας, την προδιάθεσή του για νοσήματα της φυλής του, καθώς και για συμβουλές που αφορούν την υγιή γήρανση.

 

Q?

Τί εννοούμε “χρόνια γάτας” και “χρόνια σκύλου”;

A.

Οι σκύλοι και οι γάτες μεγαλώνουν πιο γρήγορα από τους ανθρώπους. Ολοι έχουμε ακούσει κατά καιρούς την έκφραση “χρόνια σκύλου”, αλλά οι περισσότεροι δε γνωρίζουμε πώς υπολογίζουν οι κτηνίατροι και οι ειδικοί υγείας των ζώων τη σχετική ηλικία και το βάρος των κατοικιδίων μας.

Στις γάτες, ένα ανθρώπινο έτος ισούται περίπου με 6-7 χρόνια γάτας.

Με τους σκύλους, είναι λίγο πιο πολύπλοκα τα πράγματα, καθώς το μέγεθος και το βάρος παίζουν και αυτά ρόλο. Κατά κανόνα, όσο πιο βαρύς και μεγαλόσωμος είναι ο σκύλος, τόσο πιο γρήγορα γερνάει.

 

 

pet-age-gr-