ΖΩΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

ΠΩΣ ΜΑΣ ΩΦΕΛΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΜΑΣ!

photo19

Τα κατοικίδια μπορούν να σε κάνουν πιο υγιή, πιο ήρεμο και σε καλύτερη φυσική κατάσταση!

Έχετε προσέξει καλά πόσο καλυτέρα σας κάνουν να νιώθετε τα κατοικίδιά σας;

Λοιπόν, ίσως να μην είστε ο μόνος. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Allen R. McConnell, κάτοχος διδακτορικού στην ψυχολογία και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, το να αφιερώνουμε ποιοτικό χρόνο με το κατοικίδιό μας, όχι μόνο μειώνει το άγχος αλλά βελτιώνει την διάθεσή μας και την υγειά. Όπως αναφέρει ο ίδιος:

Ο μέσος όρος των ιδιοκτητών κατοικίδιων είναι σε καλύτερη θέση , σε σχέση με τους μη ιδιοκτήτες, ειδικά αν έχουν μια ποιοτική σχέση με τα κατοικίδια τους.

Η εποικοδομητική αλληλεπίδραση με ένα σκύλο, μια γάτα ή κάποιο άλλο ζώο, διαφέρει από άτομο σε άτομο. Για δραστήριους ανθρώπους, αυτό μπορεί να περιλαμβάνει σωματική δραστηριότητα, όπως τρέξιμο ή ποδηλασία μαζί με το σκυλί τους. Ενώ για τα άτομα με έναν πιο χαλαρό τρόπο ζωής, το να χαϊδεύουν και να παίζουν με τη γάτα τους στο σπίτι, θα τους βοηθήσει να αισθανθούν συνδεδεμένοι. Τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα υπερβαίνουν απλά και μόνο τις "εναλλαγές διάθεσης" μας ...

1.Μια πιο υγιή καρδιά. Η πλειοψηφία των ιδιοκτητών σκυλιών έχουν χαμηλότερη πίεση αφού περπατάνε περισσότερο από τους μη έχοντες σκυλιών. Μελέτες έχουν δείξει επίσης πως άτομα που ξεπέρασαν μια καρδιακή προσβολή καθώς επίσης και άτομα με μη φυσιολογικό παλμό καρδίας που έχουν σκύλο, ζουν περισσότερο από ανθρώπους με την ίδια κατάσταση καρδιάς που δεν μοιράζονται την ζωή τους με κάποιο κατοικίδιο.

2. Καταπραϋντικό για το άγχος: Μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μισούρι-Κολούμπια δείχνει ότι οι ορμονικές αλλαγές που λαβαίνουν χώρα όταν οι άνθρωποι και τα σκυλιά αλληλοεπιδρούν, θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν ορισμένες διαταραχές που σχετίζονται με το στρες και την κατάθλιψη. Τα πρώιμα αποτελέσματα δείχνουν ότι όταν οι άνθρωποι χαϊδεύουν τα κατοικίδια ζώα τους για λίγα λεπτά, απελευθερώνονται διάφορες ορμόνες χαράς όπως σεροτονίνη, η προλακτίνη και η οξυτοκίνη.

3. Απώλεια βάρους: Το χάιδεμα των τριχωτών μας φίλων θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση του επιπέδου της πρωταρχικής ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης, η οποία είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση της όρεξης και της ακατάσχετης επιθυμίας μας για υδατάνθρακες.

4. Καλύτερη διάθεση, μεγαλύτερο νόημα: Οι άνθρωποι με κατοικίδια ζώα είναι γενικά πιο ευτυχισμένοι, πιο έμπιστοι και λιγότερο μοναχικοί από εκείνους που δεν έχουν κατοικίδια ζώα. Επίσης, επισκέπτονται το γιατρό πιο σπάνια για μικρής σημασίας προβλήματα.

Ένας λόγος γι 'αυτό μπορεί να είναι ότι το κατοικίδιο ζώο τους, τους δίνει μια αίσθηση ότι ανήκουν κάπου και νόημα, λέει ο McConnell. "Νιώθετε ότι έχετε καλύτερο έλεγχο της ζωής σας."

5. Κοινωνικοί Μαγνήτες: Τα κατοικίδια ζώα, κυρίως τα σκυλιά, μπορούν να σας βοηθήσουν να γνωριστείτε και να συνδεθείτε με άλλους ανθρώπους ευκολότερα.

6. Οφέλη για το ανοσοποιητικό σύστημα των βρεφών. Τα μωρά που έχουν μεγαλώσει σε οικογένειες που έχουν κατοικίδια , είναι λιγότερο πιθανό να έχουν αλλεργίες και άσθμα, όπως έδειξαν κάποιες μελέτες. Θα πρέπει να ξεκινήσει νωρίς, κατά προτίμηση πριν το μωρό κλείσει τα 6 του χρόνια αναφέρει ο Alan Beck, ScD, Διευθυντής του κέντρου για την Ανθρώπινη-Ζωική Σχέση στο Πανεπιστήμιο του Purdue.

Βρέφη που μεγαλώνουν με σκυλιά ή γάτες στο σπίτι έχουν λιγότερα κρυολογήματα και παθήσεις αυτιών κατά την διάρκεια της συμπλήρωσης του πρώτου τους έτους απ’ ότι βρέφη που δεν τους συντροφεύει κάποιο κατοικίδιο.

7. Κοινωνική Υποστήριξη για αυτιστικά παιδιά: Τα παιδιά τείνουν να συνδέονται καλύτερα με τους συμμαθητές τους που έχουν αυτισμό, όταν τα κατοικίδια ζώα τους είναι στην τάξη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του Beck.

"Τα Ζώα αλλάζουν το περιβάλλον της τάξης και βοηθάει να ενταχθούν όσοι απέχουν κάπως από το τυπικό," λέει ο Beck. "Όταν τα παιδιά συναναστραφούν το ένα με το άλλο, βλέπουν ο ένας τον άλλο πιο θετικά και συνεργάζονται καλύτερα."

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *