ΖΩΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ!

unleashed-dog-winter-scarf2

Η θερµοκρασία που φαίνεται σε ένα θερµότερο δεν είναι ο µόνος περιβαλλοντικός παράγοντας που επηρεάζει το πώς τα σκυλιά αντιλαμβάνονται το κρύο.

Δροσερό αεράκι: Ένα αεράκι µπορεί γρήγορα να διαπεράσει το τρίχωµα του σκύλου και σταδιακά να µειώσει γρήγορα την θερµοµονωτική του ικανότητα και την προστασία ενάντια στις κρύες θερµοκρασίες!

Υγρασία: η βροχή, το χιόνι, η βαθιά οµίχλη, το κολύµπι ή οποιαδήποτε µορφή υγρασίας µπορεί να διεισδύσει στο τρίχωµά του και να κρυώσει το σκυλί ακόµα και αν η θερµοκρασία του περιβάλλοντος δεν είναι τόσο χαµηλή!

Συννεφιά: Τις συννεφιασµένες µέρες τείνουν να τις αισθάνονται πιο κρύες από όταν έχει ηλιοφάνεια µιας και τα σκυλιά δεν απορροφούν ήλιο για να ζεσταθούν.

Δραστηριότητα: Σε χαµηλές θερµοκρασίες, αν τα σκυλιά ειναι πολύ ενεργά και δραστήρια όσο κάνουν την βόλτα τους, µπορούν και ανεβάζουν την θερµοκρασία του σώµατος τους για να είναι πιο άνετα.

Οδηγίες για τα σκυλιά που βρίσκονται σε χαµηλές θερµοκρασίες.

Σε γενικές γραµµές, οι χαµηλές θερµοκρασίες δεν είναι πρόβληµα καθόλου για τα περισσότερα σκυλιά µέχρι να πέσει κάτω από τους 7°C, όπου κάποια σκυλιά µε µειωµένη ανοχή στο κρύο µπορεί να αρχίσουν να κρυώνουν! Όταν οι θερµοκρασίες πέφτουν κάτω απο 0°C, οι ιδιοκτήτες µικρόσωµων σκύλων και σκύλων µε λεπτό τρίχωµα θα πρέπει να είναι προσεχτικοί για το κατα πόσο τα σκυλιά τους είναι άνετα. Όταν η θερµοκρασία πέφτει κάτω από τους -6°C, όλοι οι ιδιοκτήτες πρέπει να γνωρίζουν το κίνδυνο υποθερµίας και κρυοπαγηµάτων. Ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβετε αν κρυώνουν είναι να παρατηρήσετε αλλαγές στη συµπεριφορά τους! Αν παρατηρήσετε τρέµουλα, ανήσυχη συµπεριφορά, κλαψούρισµα, αναζήτηση ζεστού σηµείου στον χώρο, τότε ήρθε η ώρα να ζεστάνετε το περιβάλλον που βρίσκεστε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *