ΖΩΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΠΙΤΙ

school

Τα παιδιά δεν είναι τα μόνα που μπορεί να στεναχωριούνται που λένε αντίο στο καλοκαίρι και πάνε ξανά σχολείο. Τα κατοικίδια σας επίσης μπορεί να δυσκολεύονται σε αυτή την αλλαγή!

Από εκεί που τα παιδιά σας έπαιζαν όλη μερα μαζί τους, βρίσκονται ξαφνικά σε ένα ήσυχο σπίτι που μπορεί να είναι μια πρόκληση για μερικά από αυτά!

Μπορεί να αισθανθούν μόνα και να βαριούνται ή να αισθάνονται χαμένα σε μια καθημερινή ρουτίνα του νοικοκυριού σας!

Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές που θα κρατήσουν τα κατοικίδια σας απασχολημένα στην διάρκεια της σχολικής χρονιάς:

  1. Τα έξυπνα παιχνίδια ειναι σχεδιασμένα για να κάνουν τα κατοικίδια σας να "δουλεύουν" για τις λιχουδιές ή το γεύμα τους και είναι ιδιαίτερα χρήσιμα αν το κατοικίδιο σας ειναι μόνο του στο σπίτι για μεγάλα χρονικά διαστήματα!
  2. Αρέσει στο κατοικίδιο σας να βγαίνει εκτός σπιτιού; Όταν πάτε καπου οδηγώντας ή και περπατώντας, θα μπορούσατε να ξεκινήσετε να το συμπεριλαμβάνετε στην καθημερινή διαδρομή από και προς το σχολείο!
  3. Πάρτε το κατοικίδιο σας για μια ολόκληρη ή και μισή μέρα κοινωνικοποίησης και παιχνιδιού 'οταν όλοι στην οικογένεια ειναι απασχολημένοι με το σχολείο και την δουλειά!
  4. Όπως συμβαίνει και με τα παιδιά σας,  'ετσι και τα κατοικίδια σας ενθουσιάζονται όταν διεγείρουμε τον πνευματικό τους κόσμο! Σκεφτείτε να ξεκινήσετε μάθηματα σε γκρουπ ή και μόνοι σας από βασική υπακοή μέχρι και μαθήματα ευκινησίας (agility) με έναν εκπαιδευτή.
  5. Όταν έρχεται η ώρα για το διάβασμα των παιδιών στο σπίτι, μπορείτε να συμπεριλάβετε και τα κατοικίδια σας σε αυτό! Τα παιδιά μπορεί να βοηθηθούν αν έχουν παρέα στο δωμάτιο το κατοικίδιο τους για συντροφιά!

Μπορεί να έχετε εστιάσει αυτή την περίοδο στα παιδιά  σας και το απαιτητικό τους προγράμμα, αλλά μην αφήνετε το σκυλο σας έξω από αυτό! Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές για να διασφαλίσετε ότι το σκυλί σας θα έχει την καλύτερη δυνατή  εμπειρία όταν ξαφνικά όλη η οικογένεια θα μπει και πάλι στο καθημερινό προγράμμα του χειμώνα!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *