ΖΩΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

ΑΣΦΑΛΗ ΣΤΗ ΖΕΣΤΗ!

photo8

Συμβουλές για το πώς να κρατήσετε το κατοικίδιό σας ασφαλές από τη ζέστη:

1. Να έχετε πρόχειρο σκίαστρο 
Πάντα να κρατάτε το κατοικίδιο σας μακριά από την απευθείας έκθεση στον ήλιο. Πρέπει να μένουν κάτω από δέντρα ή από μια τέντα.

2. Αποφύγετε την άσφαλτο ή το τσιμέντο.
Μη ξεχνάτε ότι οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια ακόμη και τα μπαλκόνια καίγονται πολύ γρήγορα κάτω από τον καυτό ήλιο. Να σιγουρεύεστε ότι το κρατάτε μακριά από το τσιμέντο και κοντά στο χώμα και το γρασίδι!

3. Παρέχετε νερό
Μπόλικο, φρέσκο, καθαρό νερό και πάντοτε στη σκιά. Και το νερό μπορεί να ζεσταθεί τόσο ώστε να προκαλέσει εγκαύματα, ενώ σε αυτό μπορεί να αναπτυχθούν βακτήρια, άλγη ακόμη και κουνούπια, οπότε να σιγουρεύεστε ότι το αδειάζετε και το καθαρίζετε τουλάχιστον μια φορά την ημέρα. Η αφυδάτωση είναι ένας κίνδυνος που ελοχεύει όταν το ζωάκι σας περνάει πολλή ώρα έξω στη ζέστη.

4. Αποφύγετε την εξάσκηση
Όταν η ζέστη "έχει χτυπήσει κόκκινο", αποφύγετε την εξάσκηση ακόμη και το έντονο
παιχνίδι. Αφήστε τα να παραμείνουν χαλαρά.

5. Φροντίστε τα με το "Air condition"
Πρέπει να φροντίσετε να είναι κοντά στη δροσιά του κλιματιστικού.

6. Αποφύγετε τα ηλιακά εγκαύματα
Τα κατοικίδια με ανοιχτόχρωμο δέρμα και τρίχωμα είναι επιρρεπή στα εγκαύματα όπως και οι άνθρωποι. Τα λευκότριχα ζώα έχουν υψηλό κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος στη μεγάλη έκθεση στον ήλιο. Να φροντίζετε να έχουν σκίαση και να έχουν τη δυνατότητα να μπουν μέσα.

7. Κανονίστε ένα "καλοκαιρινό φρεσκάρισμα"
Συγκεκριμένες φυλές με μακρύ ή πυκνό τρίχωμα θα το εκτιμούσαν αν τα κουρέψετε ή τους αραιώσετε το τρίχωμα προκειμένου να παραμένουν πιο δροσερά. Πάντα να συζητάτε με τον κτηνίατρο ή τον groomer για το πόσο κοντά να κουρέψετε τα κατοικίδιά σας. Έχετε στο νου σας ότι προσπαθώντας να τα γλυτώσετε από την υπερθερμία μπορεί να τα εκθέσετε περισσότερο στον ήλιο. ΕΝΑΣ ΦΡΕΣΚΟΚΟΥΡΕΜΕΝΟΣ ΣΚΥΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΡΡΕΠΗΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *