ΖΩΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΣΟΥ

podilato

Εάν αγαπάς να κάνεις ποδήλατο και έχεις και ένα σκύλο που λατρεύει το τρέξιμο, έχεις σκεφτεί πως θα μπορούσες  να μοιραστείς τις βόλτες σου μαζί του;

Καθαρός αέρας, άσκηση και άπλετος χρόνος μαζί, περνώντας όμορφα και δημιουργώντας τις δικές σας περιπέτειες! Το να κάνεις ποδήλατο με τον καλύτερο σου φίλο δίπλα να τρέχει, μπορεί να γίνει με απόλυτη ασφάλεια! Πρέπει απλά να υπάρχει θέληση και χρόνος για την βασική εκπαίδευση, μια καλή επένδυση σε ποιοτικό εξοπλισμό και να ακολουθηθούν κάποιοι βασικοί κανόνες ασφαλείας , που θα κάνουν την δραστηριότητα αυτή τόσο διασκεδαστική όσο και ασφαλή και για τους δυο σας.

ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΣΟΥ 

Ένας έλεγχος από τον κτηνίατρο όταν η ανάπτυξη του κουταβιού έχει ολοκληρωθεί, είναι απαραίτητος, ώστε να μην κινδυνέψει η υγεία του από ένα έντονο πρόγραμμα άσκησης! Κάποιες ράτσες μεσαίου και μεγάλου μεγέθους είναι φτιαγμένες για τρέξιμο μεγάλης διάρκειας, ωστόσο άλλες ράτσες, κυρίως μικρόσωμες, είναι φτιαγμένες για τρέξιμο μικρής διάρκειας και απόστασης! Όπως με όλες τις ασκήσεις η ομαλή εισαγωγή σε αυτή και η σταδιακή αύξηση της διάρκειας ανάλογα με την αντοχή του σκύλου είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να ξεκινήσεις.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ

Για την ασφάλεια του σκύλου σου, ένα πολύχρωμο κολάρο αντανάκλασης με την ταυτότητα του πάνω και ένα ιριδίζον σαμαράκι, συνιστώνται για την πιο εύκολη αναγνώριση του σκύλου από άλλους οδηγούς. Υπάρχουν εξαρτήματα στην αγορά ειδικά σχεδιασμένα για να διευκολύνουν τον σκύλο στο συγχρονισμό με εσένα πάνω στο ποδήλατο. Επίσης υπάρχουν  ειδικά πρόσθετα εξαρτήματα που σου επιτρέπουν να έχεις και τα 2 χέρια στο τιμόνι κρατώντας το σκυλί σου σε ασφαλή απόσταση από το ποδήλατο!

Για να γίνει ένας καλός σύντροφος στο ποδήλατο πρέπει να ακολουθηθεί μια σταδιακή εκπαίδευση, όπως όταν και εμείς μάθαμε ποδήλατο! Ο σκύλος πρέπει να είναι άνετος με το ποδήλατο τόσο σε κίνηση όσο και σε στάση! Πρέπει να εξοικειωθεί με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείς και να μάθει πως να κόβει ταχύτητα, να γυρνάει σε στροφή και να σταματάει! Και όπως όταν εμείς μαθαίναμε ποδήλατο και σιγά σιγά αυξάναμε ταχύτητα και απόσταση, έτσι θα πρέπει να γίνει και με το σκύλο!

Μερικές φορές, η προσοχή που δίνουμε τόσο στην δίκη μας ασφάλεια όσο και του πιστού μας φίλου είναι κάπως υπερβολική και ίσως παίρνει λίγη από την χαρά της δραστηριότητας μας! Αλλά όταν μιλάμε για ζήτημα ζωής και ευζωίας του σκύλου που σε συνοδεύει στο ποδήλατο, το να παίρνουμε τα κατάλληλα μέτρα μπορεί να σώσει τόσο την ζωή του όσο και την δικιά μας ενδεχομένως!

Η εκπαίδευση, ο κατάλληλος εξοπλισμός και η εισαγωγή σε ασκήσεις ετοιμότητας αυξάνουν την χαρά και την ικανοποίηση από την δραστηριότητα! Περνάς καλά όταν ξέρεις πως έχεις τον σκύλο σου ασφαλή στις διαδρομές με το ποδήλατο μαζί σου!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *