ΖΩΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΓΙΑΤΙΣ ΓΑΤΕΣ;

photo2

Μπορούν να προαισθανθούν τους σεισμούς!

Αν και δεν έχει αποδειχθεί επίσημα, κάποιοι πιστεύουν πως οι γάτες μπορούν να διαισθανθούν τις δονήσεις της γης στα “πατουσάκια” τους... Οι πατούσες της γάτας είναι πολύ ευαίσθητες και κάποιες γάτες συμπεριφέρονται πολύ περίεργα πριν την έλευση ενός σεισμού.

Ονειρεύονται!

Οι γάτες προτιμούν να χουζουρεύουν και να κοιμούνται για σύντομα και συχνά διαστήματα, αλλά εάν τα καταφέρουν να χαλαρώσουν και να κοιμηθούν βαθιά, παράγουν τα ίδια εγκεφαλικά κύματα με τους ανθρώπους όταν ονειρεύονται.

Κατά μέσο όρο, μια γάτα κοιμάται τα 2/3 της ημέρας, το οποίο σημαίνει πως μία γάτα 9 ετών έχει ζήσει ξύπνια μόνο 3 χρόνια!

Οι επιστήμονες ακόμη διερωτούνται πώς προκαλείται το γουργουρητό τους. Κάποιοι ισχυρίζονται πως προέρχεται από το καρδειοαγγειακό τους σύστημα και όχι από τον λαιμό τους. Οταν γουργουρίζουν – συνήθως – είναι ευχαριστημένες. Παρ' όλα αυτά ένα βαθύ γουργουρητό μπορεί να υποδηλώνει και πόνο. Οι ιδιοκτήτες που γνωρίζουν καλά τη γάτα τους μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά.

Πάντως, οι γάτες δεν είναι τα μόνα ζώα που γουργουρίζουν: οι σκίουροι, οι λεμούριοι, οι ελέφαντες, ακόμη και οι γορίλες γουργουρίζουν!

Οι γάτες μπορούν να πιουν θαλασσινό νερό.

Σε αντίθεση με τον ανθρώπο, τα νεφρά της γάτας μπορούν να φιλτράρουν το αλάτι και να χρησιμοποιήσουν το νερό για να ενυδατωθούν. Αλλά δεν μπορούν να γευτούν γλυκά. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως μία μετάλλαξη σε κάποιο κύριο υποδοχέα γεύσης αποτρέπει τις γάτες από το να γευθούν τη ζάχαρη. Καμιά γάτα δε θα μπορέσει να νιώσει την απόλαυση που νιώθει κάποιος όταν τρώει μια τούρτα!

Οι γάτες μπορούν να ακούσουν τα δελφίνια. Στη θεωρία...

Οι γάτες μπορούν να ακούσουν τους υπερηχητικούς ήχους που χρησιμοποιούν τα τρωκτικά (και τα δελφίνια) για να επικοινωνήσουν.

Στειρώνοντας μία γάτα, της προσθέτεις δύο με τρία χρόνια ζωής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *